Otto Meri Markkinatalous on köyhän paras ystävä

Miten kansanedustajasta pääsee eroon?

Viime päivinä on monin paikoin vaadittu kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps) eroa. Vaatimuksen esittäjät eivät ole kuitenkaan aina määritelleet, mistä Hakkarainen pitäisi erottaa. Riittäisikö pelkkä erottaminen perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, vaiko kokonaan eduskunnasta? Osan kommenteista on voinut tulkita koskevan nimenomaan eduskunnasta erottamista. Mutta miten kansanedustajasta oikein pääsee eroon?

Helpoin tapa päästä kansanedustajasta eroon, on jättää äänestämättä tätä seuraavissa vaaleissa. Tämä on demokraattisen järjestelmämme pääsääntö. Kansan mandaatilla Arkadianmäelle valituksi tullut edustaja lähtee, kun kansan mandaatti päättyy. Tämän vaaleihin pohjautuvan "erottamisen" lisäksi perustuslain 28 §:ssä on säädetty tietyistä erityistilanteista.

Perustuslaki tuntee kolme eri keinoa luopua kansanedustajan tehtävästä. Ensimmäinen on edustajantoimesta vapautuminen, toinen siitä erottaminen ja kolmas edustajantoimen lakkaaminen. Edellytykset ja menettelyt kussakin tilanteessa poikkeavat jossain määrin toisistaan.

Kansanedustajan oma-aloitteinen keino luopua tehtävästään on hakea vapautusta. Mikä tahansa syy ei kuitenkaan oikeuta vapautuksen saamiseen. Eduskunnan käytäntöä vapautusten myöntämisen suhteen voidaan kutsua pidättyväksi. Kansanedustajan tehtävässä on kyse ylimmän valtioelimen jäsenyydestä, johon on tullut omalla suostumuksella ja äänestäjien määräajaksi henkilövaalissa antaman luottamuksen varassa. Historiallisesti selvästi yleisin peruste saada vapautus on ollut nimitetyksi tuleminen johonkin merkittävään virkaan tai tehtävään.

Vuoden 1979 jälkeen ainoastaan kaksi kertaa eduskunta on päättänyt olla myöntämättä pyydettyä vapautusta. Ensimmäinen tapaus koski edustaja Marjatta Stenius-Kaukosta (vas), joka halusi vapautuksen vedoten politiikan moraaliseen rappioon ja jälkimmäinen edustaja Vesa Laukkasta, joka totesi lopettaneensa kaiken poliittisen toiminnan ja puhumisen eduskunnassa. Kummassakaan tapauksessa vapautuspyyntöön ei siis suostuttu.

Valtiosääntöoikeuden emeritusprofessori Mikael Hidén on todennut, että vapautusperusteeksi hyväksytään vain syitä, jotka eivät juuri voi olla painostamisen aiheita. Tämän lausunnon valossa mahdolliseen edustaja Hakkaraisen vapautuspyyntöön voisi olla vaikea suhtautua myöntyvästi. Erityisesti, kun niin moni on julkisesti vaatinut edustaja Hakkaraisen erottamista tai näin epäsuorasti implikoinut.

Sen sijaan oma kysymyksensä liittyy edustajantoimesta erottamiseen. Tällöin kansanedustaja joutuu luopumaan tehtävästään vasten tahtoaan. Ensimmäinen ja perustuslain näkökulmasta tärkein tilanne on käsillä silloin, kun kansanedustaja "olennaisesti ja toistuvasti laiminlyö edustajantoimensa hoitamisen". Mikä tahansa laiminlyönti ei riitä erottamisperusteeksi, vaan laiminlyönnin tulee olla jatkuvaa. Oikeuskirjallisuuden valossa kyseeseen voivat tulla lähinnä sairauteen perustuvat ja muut painavat henkilökohtaiset syyt. Sairaus voi luonnollisesti olla myös peruste edustajantoimesta vapautuksen saamiseen.

Eduskunnalla on mahdollisuus erottaa edustaja joko kokonaan tai määräajaksi. Päätöstä varten eduskunnan on hankittava perustuslakivaliokunnan kannanotto asiasta. Erottamiseen vaaditaan vähintään 2/3 annetuista äänistä. Ketään ei tiettävästi ole määrätty laiminlyönnin johdosta menettämään edustajantointaan.

Laiminlyönneistä johtuvan erottamisen lisäksi edustajantoimi voidaan julistaa lakanneeksi. Tämä on mahdollista silloin, kun edustaja on syyllistynyt rikokseen vaalikauden aikana. Mikä tahansa rikollinen toiminta ei kuitenkaan riitä, vaan kyse täytyy olla teosta, josta edustaja on tuomittu lainvoimaiseen vankeusrangaistukseen. Näin ollen vähäisistä rikoksista saadut tuomiot eivät oikeuta edustajantoimen lakkauttamiseen. Myöskään se ei riitä, että rikoksesta olisi voitu tuomita vankeutta, jos rangaistukseksi on kuitenkin määrätty sakkoa. Poikkeuksen muodostavat vaaleihin liittyvät rikokset, jolloin vankeusrangaistusvaatimusta ei ole. 

Vuodesta 1969 lähtien edustajantoimi on julistettu ainoastaan kerran lakanneeksi. Syynä oli kansanedustajan ja entisen ministerin Kauko Juhantalon valtakunnanoikeudessa saama yhden vuoden ehdollinen vankeustuomio jatketusta rikoksesta, joka koski virkavelvollisuuden rikkomista ja lahjuksen ottamista.

Lopuksi on myös syytä todeta, ettei kansanedustajan saama lainvoimainen vankeusrangaistus automaattisesti johda edustajantoimen lakkaamiseen. Lakkaamisedellytyksen täyttymisestä huolimatta toimenpiteisiin ryhtyminen jää eduskunnan harkintaan. Lähtökohtana on, että asia tulee vireille kansanedustajan tekemällä ehdotuksella. Jos kukaan ei tee ehdotusta, ei asia myöskään tule vireille.

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että kansanedustajan oikeus pysyä toimessaan on vahva. Kansan mandaatilla valituksi tulleen edustajan erottaminen on tehty syystä hankalaksi. Tällä on haluttu turvata edustajantoimen pysyvyys. Olisi demokraattisten periaatteiden vastaista, jos vaaleilla valituksi tulleista edustajista voisi hankkiutua helposti eroon. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö perustuslain määrääissä tilanteissa edustantoimesta voisi saada vapautusta, tulla erotetuksi tai toimi lakkautetuksi. Vaikka edustajantoimen pysyvyys on vahva, se ei kuitenkaan ole murtamaton.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puolueesta voi erottaa. Ja aikoja sitten olisi puolue voinut estää ehdokkuuden. Mutta halusivat toistaa Halmeen tarinan. Arvotonta touhua.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Niin olihan tämänkin kirjoituksen synnyttänyt tapahtuma hirveä rikos. Hirveämpi kuin Juhantalon tekemä, jonka takia erotettiin puolueesta ja estettiin paluu eduskuntaan, eiku. Ja ilmeisesti hirveämpi kuin pilleripäissä tehty kuolemantuottamuskin.
Juttu oli lähes suora kopsaus iltapulun jutusta mutta kykypuoluelaisillahan on toi kopsaus ikäänkuin verissä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mistä moinen vihamielisyys, kun blogauksen viesti oli ettei Hakkaraisen erottamiselle ole perusteita? Todennäköisesti ei myönnettäisi eroa, vaikka pyytäisi itse.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mistä ton vihamielisen tempaisit, omasta päästäsikö? Vai tarkoititko jatkuvasti vihamielistä Siniä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #4

Siitä, että kirjoitit hyökkäävästi, vaikka olet ilmeisen samoilla linjoilla blogistin kanssa. Henkilökohtaista mielipidettäänhän blogisti ei edes paljastanut. Miten ihmeessä Juhantalon esiin nostaminen tässä toi mitään tukea kannallesi, kun hän on se ainoa kansanedustaja jonka edustajantoimi on julistettu lakanneeksi?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #5

Toi mun kommentti oli lähinnä Sinille vastine mutta en pistänyt sitä "oikeaan" paikkaan. Ja vastauksesta saanee sen käsityksen että muutkin puolueet suojelee törttöilijöitään, ei se ole persujen yksinoikeus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Jaa mutta kutsuitko minua kykypuoluelaiseksi? Älä kutsu!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #7

Juu en mutta en viitsi kyvyttömäksikään kutsua koska sulla on kyky kaivaa joka asiaan persu syylliseksi. Se viimeinen virke meni blogistille. Täällä pitää näköjään olla tarkkana kuin peräruiskeen antaja ja kertoa erikseen kenelle mikäkin teksti on tarkoitettu. Jopa siinä tapauksessa että vaihtoehtoja on tasan 1.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #10

Kykypuolueen kannattaja sini ei ole. Hän komppaili ennen väkivaltaisista vallakumoushuuruista sekaisin olevia kokoomusvihaajia. Hän vain löysi paremman vihollisen persuista. Nyt hän pyrkii maalittamaan heitä. Ihastelun kohdekaan ei vihannut pelkästään oikeita kohteita, joten mikäs siinä.

Samoin kävi vihervasemmistoanarkisteille. Kanallisimielisistä löytyi parempi vihollinen, kuin itsenäisyyspäivän vieraista. Vaikka eihän ne mitään koskaan. Arhimäet, koivulasksot, liit ja pienemmät kihot on päästetty pälkähästä. Totuusmedia toden tietää.

Vihalla vihaa vastaan, kyllä hyvä tulee. Mutta tämä ensiäisen kiven heittäjä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #6

Ai hyökkäsit Siniä etkä blogistia vastaan. Se tuntuikin oudolta kun sijoitit sen kommentiksi itse blogausta koskien. Siksi tosiaan ihmettelin asiaa. Kiitos selvennyksestä

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #8

Ai hyökkäsin. Mikä tossa oli hyökkäystä?

Aminna Rautio Vastaus kommenttiin #6

Kansanedustaja ei voi olla juoppo ja väkivaltainen , Suomi on kumma maa missään muualla ei vois edustaa enää päivääkään. On vissiin jotenkin coolia olla juoppo.Onneksi monet nuoret on paljon fiksumpia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juuri siksi että ollaan ajateltu että Juhantalot ovat historiaa, josta on päästy, tämä ärsyttää. Kuten ärsyttää se että Halla-aho vaati lehdistöä vaikenemaan pirskeissä tapahtuneesta koska se on ollut maan tapa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Muistaako joku vielä, miten kokoomus rankaisi Sampsa Katajaa, joka demarien viinat juotuaan meni kännissä pönttöön sopertamaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kerro! Muistaakseni itse älysi olla pyrkimättä uudelleen. Hyvässä tapauksessa puolueen tuella?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Saahan sitä Hakkaraisesta olla mitä mieltä haluaa. Todennäköinen vaihtoehto on, että Teuvo on persujen kärkiehdokkaana seuraavissa ek-vaaleissa, kerää omana ennätyksenään yli 6000 ääntä ja menee kirkkaasti läpi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mikä sinut on noin kyyniseksi tehnyt?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

... realismi ? ... Tuskin kärkiehdokkaana olisi, mutta heittämällä luulisin itsekin menevän läpi... Ajatelkaa nyt itsekin. Samat tai pahemmat jutut olivat ennen viime vaaleja ja hän lisäsi kannatustaan reilusti edellisestä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei tuo kyynisyyttä ollut, vaan vaalimatematiikkaa. Typeryys on ainoa ehtymätön luonnonvara ja Teuvo on heille täydellinen ehdokas. Keski-Suomen vaalipiirissä Toimi Kankaanniemi on persujen ainoa nimimies. Ikä alkaa painaa, vaikka kuinka yrittäisi ylläpitää mainettaan lähettämällä vieraille naisille härskejä nukkumaohjeita.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Susta tulee pikkuhiljaa realisti vastoin omaa tahtoa. Katajasta senverran että muistaakseni valitti että edustajan liksa oli liian pieni ja sen takia ei ollut halua yrittää uudelleen päästä juomaan ilmaista viinaa. Teuvo on tainnu tehdä ruumiillista työtä muutaman tuhannen citivihreen edestä joten oiva kohde vihalle ja toinen syy on se että on halannut puita taatusti enemmän kuin yksikään vihreä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuitenkin pointsit Katajalle. Ja sille kykypuolueelle että ainakaan eivät väkisin pitäneet joukossaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#14

....... ellei morkkis nouse niin suureksi että ei enää kehtaa näyttäytyä muualla kuin viitasaarelaisella sahalla.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Toivotaan että morkkis nousisi tosi kovaksi viimeinkin. Että se pohja olisi löytynyt Teuvollekin. Muuta tietä ei enää melestäni ole.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Suomalaisesta yhteiskunnasta erotetaan kyseisistä syistä vuosittain noin kolmetuhatta jäsentä, ihan lopullisesti. Mutta ei hätää, paikat täyttyvät välittömästi varallaolijoista, ja seuraavana vuonna taas sama määrä saa lähtöpassit.

Yhteiskunnallinen valta, väkivalta, kuin myös kulttuuristen miestä väkevämpien huumeiden käyttö ovat kaikki sosiologisia vakioita, joiden esiintymiseen, laatuun ja määrään voidaan varsin vähän vaikuttaa yksilöihin keskittymällä. Jokaisella yksilöllä on toki oma kohtalonsa, mutta kokonaiskuva ei riipu yksilöistä.

Ihan samalla väistämättömyydellä yhteiskunta tuottaa myös vastaavan määrän hyväihmisiä, jotka omistautuvat moralisoimaan alkoholiongelmaisia. Heidän paheksuntansa oikeutusta tuskin kukaan tulee kysyneeksi, vaikka he tietyssä sosiologisessa mielessä ovat osa ihan samaa ongelmaa.

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2017/12/hakkarain...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En tunnista itseäni ja muita juoppojen pyhittämiseen kyllästyneitä hyväihmisiksi. Juuri juoppojen vallankäyttäjien ja juoppoja vallankäytössään hyödyntävävien liehittely on sitä hyväihmisyyttä eli falskeutta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Tuo Sepon blogikirjoitus kannattaa lukea.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi uskot Ruohon taipuneen painostuksen alla, eikä vain seuranneen vakaumustaan? Onhan hän itse tehnyt aloitteen seksuaalisen häirinnän muuttamisesta asianomistajarikoksesta yleisen syytteen alaiseksi. Käsittääkseni yksi motiivi aloitteelle oli juuri tuo ilmoittamisen vaikeuden tiedostaminen. Ruohosta tuli elävä esimerkki oman aloitteensa taustatekijöistä. Ironian tietysti kruunaa, että Hakkarainen on allekirjoittanut kyseisen aloitteen.

Juha Hämäläinen

Miksi erottamisen anatomia ja pykälät ovat näin tärkeitä? Ei maailma pyöri vain juridiikan mukaan.

Hakkaraisen kohdalla tärkeää on saada hänet hoitoon. Nyt kaikki energia kirjoittelussa keskittyy hänen potkuihinsa, mikä nyt sivuseikka. Tyypillistä suomalaista katkeraa käytöstä. Päivi Räsänen osoitti paremman tien, vaikka oli itse Hakkaraisen hakkailun kohde. Päivi sanoi, ettei ole hyvä ajaa ihmistä vain nurkkaan. Varsinkin alkoholismiin hoitoa tarvitseva.

Meillä on liuta kansaedustajia, jotka tehneet vähintään yhtä vakavia rikkeitä kuin Hakkarainen ja tuolla nuo eduskunnassa edelleen istuvat Juhantalosta eteenpäin ja valtakunnan syyttäjä viimeksi esimerkkinä kansalle oikeusvaltiostamme.

Yksi edustajapolvi pääsi kokonaan pälkähästä aikanaan, vaikka usea heistä oli mahdollisesti maanpettureita luovuttaessaan tietoja suurvalloille kuten Venäjälle ja USAlle. Keitä he olivat, sitä ei meille kerrota.

Annetaan tosiaankin äänestäjien päättää haluavatko he Hakkaraisen jatkavan.

Juha Hämäläinen

Ei vaan tämä harmittoman juopon valtakunnan tason jahti on mitä suurinta hurskastelua. Tyypillistä suomalaista katkeraa lyödyn lyömistä. Heikolla itsetunnolla ja tyhjällä cv:llä varustettujen ilo lyödä. Saman energian voi käyttää johonkin tuottavaan tekemiseen.

Hakkarainen tulee ilman tätä metakointiakin maksamaan kovan hinnan töpöistään ja sairaudestaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #29

Eiköhän kysymys olekin puolueesta joka on antanut kyseenalaisen tapahtumaketjun tapahtua ja jatkua vaalikaudesta toiseen. Viimeinen niitti oli juottobileet.
Hakkarainen on ollut PSn "hyödyllinen juoppo". Kyynistä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #30

Voi olla, että häntä hyödynnetty äänten keräilyssä. Hakkarainen oli joskus suosiossa kotinurkillaan. Hakkaraisen suojelu voi johtua kyllä ihan siitä, että hänet on yritetty pelastaa seuraamuksilta ihan inhimillisen säälin takia. Se ei mahdotonta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Niin mehän emme voi tietää. Mutta p....apäisyyden jatkuva sormienläpikatsominen tuskin auttaa alkoholistia. Mutta se antaa yhteiskunnallisen viestin. P...apäisyys rulettakoon ja kunnon ihmiset sekä naiset painakaa päänne alas. Olette alempiarvoisia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #33

Älä nyt tollasta ei teukka sentään ole muslimiksi vielä kääntynyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Niin edelleenkin puhutaan Teukan uutisoidun käytöksen rohkaisijoista ja palkitsijoista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #35

Mitäs sitten tollasta kirjoitit?
"kunnon ihmiset sekä naiset painakaa päänne alas. Olette alempiarvoisia."
Toi on muslimimiesten ajattelua ihan joka päivä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Taitaa olla tyhmien ajattelua vähän siellä sun täällä. Esim hakkarainenfanclubissa. Ja samansuuntainen on viesti PSpuolueelta kun Hakkaraista paapovat.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Ison kaupungin pormestariksi valittiin henkilö joka on oikeasti tuomittu 3 kertaa rötöksistään, eipä nostettu tikunnokkaan?
Eräs pääministeri teki koalitiosopimuksen Amerikan presidentin kanssa ja kehui sopimusta Irakin sotaan lähdöstä, tultuaam Amerikasta Vantaan leltokentällä, oli ainakin kaksissa uutisissa samana iltana tv:ssä?
Se video haudattiin syvälle, että Tiitisen paperit on helpossa verrattuna koalitiovideoon?
Kun silloinen pääministeri sai vihiä katalasta sopimuksesta alkoi koko valtamedian ja pulueiden huuto pääministeriä kohtaan ja oli pakko erota, sopimuksen tekijä jäi porskuttamaan maata perikatoon!
Valtamediahan Suomessa päättää, siellä lienee niitä Tampereen yliopiston käyneitä, nuotit on ainakin samat? Kumminkin pääministeri pelasti Suomen niin kuin Ryti aikoinaan, eikä menty mesomaan Irakiin.. En ollut itse paikalla nämä asiat jääneet mieleen valtamedista ja löytyy googlaamalla!

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Mutta voi olla murhaaja ja oman edun tavoittelija sekä korruptioihin taipuvainenko? Juoppo on juoppo ja on työterveydenhoidon asia hommata hoitoon, mutta kun on nukahtanut rattiin ja tappanut ihmisen, niin eihän se mitään, niinkö? Taikka on ottanut lahjuksia vastaan taikka muutoin hommannut itselleen rahallisia etuja toisten kustannuksella. Kuinka monet syntymäpäivätkin on vietetty muitten maksamana?
Mielestäni Hakkaraista on nyt vedetty kölin alitse ihan tarpeeksi, mutta kuitenkin soisin työpaikkalääkärin hommaavan miehen hoitoon, koska alkoholi ei sovi hänelle, eikä yksin pääse kuiville. Ehkä ei pääse koskaan.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Eikös pakollinen antibus lääkitys tehoaisi, ei kait siinä sen kummempia tarvittaisi?
Eikö muka viinaa ryyppäilevät ja niiden äänet olekkaan tasavertaisia?
Täytyyhän eduskunnassa olla joku joka testaa tuotteita ja puhuu juoppojenkin puolesta, samalla edustajatkin näkee, ettei viina ole pelkästään viisasten juoma.
Jopa eräs presidenttikin käveli laastari otsassa, mutta sehän oli lagerkenkien syytä? Niin ja eräs toinen presidet..pääsi pitemmälle kuin sahuri, mutta sehän on salaisuus!
Kävihän eräs mooses eteä-Afrikasta hakemassa kaveriltaan niin paljon viinoja, että koko Suomi olisi ollut kännissä, onneksi tullissa oli ryhtiä ja pysäytti valtavan lastin, vuoden kuluttua todettiin, että tullin varastossa oleviin aineisiin oli tullut "lasin" maku ja ne pitäisi tuhota, jonka operaation suorittamiseen lie ollut suorastaan tunkua, jopa halusivat maksaa että saavat tuhota, viemäriinhän niitä ei voinut kaataa, joden hidas biologinen hävitys yhteisön/yhdistysten kanssa olisi onnistunut ja onnistui varmasti?
Sekin viinanhakija taisi säästyä rampsuilta vaikka valtion piikkiin vielä ostettiin?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Sinäkö pidät itseäsi kovinkin viisaana? Ota mieluummin kaikki vaihtoehdot huomioon, jos sinulla ei ole hevosen silmälappuja, kuten ikävä kyllä luulen. Putkinäkö taitaa olla se kaikista pahin näkö. Siinä tuskin näkee edes omia virheitäänkään.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Jospa ottaisit ja kirjoittaisit yhtä tulisieluisesti maahanmuuttajista ja niistä haitoista mitä siitä on seurannut ja seuraa edelleenkin, mm paperittomien terveydenhoidon ilmaisuudesta, niin hyvä olisi.
Sen sijaan kirjoita Teukka sitä ja Teukka tätä. Eikö sinulla todellakaan ole muuta sanottavaa? Kuinka olisi Karjalaisen alkoholinkulutus eduskunta aikoinaan sekä Kekkosen valintaa vielä dementoituneenakin presidentiksi vaatineet puolueihmiset?
Kyllä noita juoppoja löytyy joka puolueesta ja vielä pahempiakin tapauksia, joita en nyt viitsi mainita edes.
Ota nyt edes joku yksi ihan tärkeä asia mitä puit täällä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos ryöpsysi on minulle niin juuri minä näen kauhuissani että ne asenteet ja mekanismit jotka pitivät Kekkosta vallassa ja yrittivät häpäistä meidät Karjalaisella uudestaan vahvistuvat.

Toimituksen poiminnat